Po proizvođaču:

Po vrsti:


MIMAKI: UV printer: UJF- 7151 plus

Opis Karakteristike Primjena Tehničke karakteristike

Brzina do 3.3 m2/h 

Niz od šest ispisnih glava, stepenasto raspoređenih, povećava brzinu ispisa i postiže vrhunsku produktivnost usporedno gledano na druge pisače u istoj kategoriji proizvoda. UJF-7151plus  podržava učinkovitu proizvodnju zbog velike brzine ispisa i to na dvostruko većoj brzini u odnosu na prethodne modele. Jedna od bitnih novina je povećanje ispisnog područja 710 × 510 mm, moguće je ispisati na dimenziju 636 × 469 mm, koja se često koristi za sitotisak  i u tom smislu tehnologiju sitotiska još više gura u drugi plan.

Mimaki tehnologija za postizanje vrhunskog ispisa"Mimaki Fine Diffusion 1" MDF1
način rasterizacije slike. Uobičajeni način rasteriziranja može rezultirati neravnomjernim ispisom. U RasterLink 6 ugrađen je MDF1 hibridni način rasterizacije slike (Broj patenta: 5230816) koji povećava kvaliteta ispisa.


"Mimaki Advanced Pass System 4" (MAPS4) smanjuje vidljive prijelaze u zahtjevnom nijansiranom tisku i neujednačenost u ispisu.  Općenito, granice pojas ispisa su ravne linije. Stoga, blagi pomak između granica uzrokuje nastanak pruga. U ispisu s MAPS-om rubovi ispisnog pojasa su nazubljeni ( u tonskom prelazu), te tako sprječava pojavu pruga.
 


Mehanička struktura visoke preciznosti

Na printeru Mimaki UJF-7151plus u printu pomjera se print ploča (stol) , za razliku od drugih modela kod kojih se pomjera "Y-bar", te su vibracije koje utječu na ispisne glave tijekom ispisa smanjene. Precizni transportni mehanizam opremljen jedinstvenim kuglično-navojnim mehanizmom za transport print ploče. Tako je osigurana preciznost pozicioniranja točke, i osigurana velika preciznost ispisa. Visinu stola  regulira se pomoću četiri motorizirane noge.
 


Pouzdan neprekinut ispis

Cirkulacija tinte implementirana kroz ispisnu glavu

Cirkulacija tinte implementirana kroz ispisnu glavu, sprječava taloženje tinte i osigurava stabilan mlaz tinte. Osim toga ovaj sustav uklanja mjehuriće zraka koji blokiraju mlaznice. Zahvaljujući ovoj funkciji smanjuje se učestalost čišćenja mlaznica i osigurava stabilan ispis i smanjuje nastanak otpadne tinte.    
 

"Nozzle Check Unit" (NCU) automatska provjera ispucavanja tinte iz  mlaznica.
 

"Nozzle Recovery System" (NRS) zamjena ne-funkcionalnih mlaznica, ako se ne uspije otkloniti uzrok začepljenja ne-funkcionalnih mlaznica. Ove tehničke-softverske inovativne opcije osiguravaju kvalitetan ispis i smanjuju trošak nastao zbog ne-funkcionalnih mlaznica.
 

Bulk sistem  omogućava opskrbu  tintom iz boca od 1 litre.


Softver za rasterizaciju RasterLink6

RasterLink6 isporučuje se uz printer. 
Briga za okoliš

UV LED tehnologija sušenja tinte drastično štedi potrošnju električne energije.
Led diode imaju dugi vijek trajanja, 5000h i više.
Tijekom ispisa gotovo nema VOC* emisija i nema pretjerane buke.
* VOC Hlapljivi organski spojevi