Po proizvođaču:

Po vrsti:

MIMAKI: UV printer: UJF - 3042 MkII e

Opis Karakteristike Primjena Tehničke karakteristike

Pouzdana produktivnost uz vodeću brzinu ispisa u industriji

UJF-3042MkII e može ispisati približno 38 listova veličine A4 na sat.
U rezoluciji: 600x600dpi, 8 prolaza.

Raspored glave sposoban za istovremeni dvoslojni ispis

Raspored ispisnih glava omogućuje istovremeni ispis kolora i spot boja, što omogućava visoku produktivnost. Vrijeme ispisa samo kolora i ispis kolora i sloja bijele ( iznad ili ispod) praktično je isti.


Precizna mehanička struktura
Mimaki UJF-3042 MkII e u printu pomjera print ploču (stol), za razliku od prethodnih modela kod kojih se pomjera gornji dio printera "Y-bar". Transportni mehanizam opremljen kuglično-navojnim mehanizmom pomjera print ploču te su vibracije koje utječu na ispis su smanjene. 

Pokriveni print sto

Potpuno pokriveni stol sprječava  nesreće,  kontakt operatera s pokretnim dijelovima. 
Također  poklopac smanjuje prianjanje prašine na medije.

 

Direktan ispis na predmete visine 153mm

Predmet na koji se printa može biti visok do 153 mm. Visina se detektira sa senzorom.UV LED tinta

LH-100 UV tinta:  otporna na ogrebotine, kemijske otpornosti, i ima izvrsnu reprodukciju boja.Idealne aplikacije su torbice za pametne telefone, privjesci za ključeve od smola ili plastike.

LUS-120 UV fleksibilna tinta: LUS-120 rasteže se do 170% i daje prekrasne i izdržljive rezultate ispisa na mekim materijalima, uključujući kožu ili poliuretan.

LUS-150 UV fleksibilna tinta: LUS-150 tinta ima svestranu sposobnost prianjanja na različite materijale.Rasteže se do 150% i pruža živopisne boje. Osim što se koristi na mekim materijalima, ova tinta vrlo dobro prianja na krute materijale kao što su staklo ili akril. Primjeri idealne primjene su natpisi ili trofeji u zatvorenom prostoru.

 

PR200 prajmer: poboljšava  prianjanje tinte. Prajmer se  printanjem nanosi na potrebnim mjestima. Dijelovi na kojima nema printa ne nanosi se prajmer te je površina bez printa nepromijenjena, što nije moguće ručnim nanošenjem prajmera. PR-200 se može koristiti za smole, stakla i metale bez utjecaja na njihovu teksturu.

Sjajni lak   posebni efekti na printu

Lak na slici daje završni sloj na željenim mjestima. Završni sloj može biti sjajan ili mat.
"Mimaki clear control" (MCC) dodan je u UJF-3042MkII i 6042MkII modele. MCC ubrzava ispis sa sjajnim lakom ( ispis i sušenje obavlja se u jednom prolazu), smanjuje utjecaj prašine i mjehurića na printu. 
Povrh toga, većim brojem ispisa po istom području dobiva se reljefni tisak.Mimaki tehnologija za ljepši ispis

"Mimaki Expand Color" prošireni raspon boja

Novi ulazni profil, "Mimaki Expand Color",  dodan je u softver za rasterizaciju. Ovaj profil omogućuje prikazivanje više jarke boje i svjetlije tonove kože nego konvencionalni ulazni profili. Pruža atraktivne rezultate ispisa s visokim kontrastom nijansi, svijetli dijelovi su svjetliji, a tamni dijelovi su tamniji.


 

"Mimaki Advanced Pass System 4" (MAPS4) smanjuje vidljive prijelaze u zahtjevnom nijansiranom tisku i neujednačenost u ispisu.  Općenito, granice pojas ispisa su ravne linije. Stoga, blagi pomak između granica uzrokuje nastanak pruga. U ispisu s MAPS-om rubovi ispisnog pojasa su nazubljeni ( u tonskom prelazu), te tako sprječava pojavu pruga.


Tehnologija kontrole ispucavanja tinte i Varijabilna točka

Svaka boja ima svoju specifičnu težinu i gustoću, ispisne glave su optimizirane i podešene da osiguravaju precizna plasman kapljica tinte na medij. Uz rada s varijabilnom veličinom točke, kvaliteta slike je dodatno pojačana. Varijabilna točka osigurava ne-zrnat i glatki ispis. 


Pouzdan neprekinut ispis

Cirkulacija tinte

Za bijelu boju implementirana je cirkulacija tinte  kroz cijevi i u spremniku tinte. Cirkulacijom sprječava se taloženje tinte i osigurava stabilan mlaz tinte. Zahvaljujući ovoj funkciji smanjuje se učestalost čišćenja mlaznica i osigurava stabilan ispis i smanjuje nastanak otpadne tinte.    

"Nozzle Check Unit" (NCU) * automatska provjera ispucavanja tinte iz  mlaznica.
* Za UJF3042MkII e opcija.

"Nozzle Recovery System" (NRS) zamjena ne-funkcionalnih mlaznica funkcionalnim kad  se ne uspije otkloniti uzrok začepljenja ne-funkcionalnih mlaznica. Ove tehničke-softverske inovativne opcije osiguravaju kvalitetan ispis i smanjuju trošak nastao zbog ne-funkcionalnih mlaznica.

 


Softver za rasterizaciju RasterLink7

RasterLink7 isporučuje se uz printer. 


Radi sa softverom Illustrator i Corel Draw i podržava datoteke PS, EPS, TIFF, BMP, JPEG.


Briga za okoliš

UV LED tehnologija sušenja tinte drastično štedi potrošnju električne energije.
Led diode imaju dugi vijek trajanja,
Tijekom ispisa gotovo nema VOC* emisija i nema pretjerane buke.
* VOC Hlapljivi organski spojevi