Po proizvođaču:

Po vrsti:

MIMAKI: UV printer: JFX200-2513 EX

Opis Karakteristike Primjena Tehničke karakteristike

Izravan ispis na podlogu 

Veličina stola 2.500 mm x 1.300 mm omogućuje ispis izravno na ploče dimenzija 1.220 mm x 2.440 mm, koji se obično koristi za natpise. Štoviše, JFX200-2513EX može ispisivati ​​na medije visine do 50mm.


Brzina ispisa istovremeno bijele i kolora  poboljšana je za 100% od uobičajenog modela.

Brzina ispisa JFX200-2513 EX u Hi-Speed modu (4C / 4C + Spot boja, 300x450dpi, 6P, Bi, Nor)  25 m2/h ,  u produkcijskom modu (4C / 4C + Spot boja, 600x600dpi, 8P, Bi, Hi) 18 m2/h.
Produktivnost višeg stupnja ostvarena dodavanjem novog načina ispisa

"JFX200-2513 EX" prihvaća novi "Draft" način rada, kako bi pružio produktivnost višeg stupnja. Ostvaruje maksimalnu brzinu ispisa od 35m2/h (4C / 4C + Spot boje 300x300dpi, 4P, Bi, Nor). Maksimalna brzina ispisa veća je 140% u odnosu na modela JFX200-2513 s maksimalnom brzinom od 25m2/h.


Ispis visoke dodane vrijednosti

"2.5D Texture Maker" omogućava jednostavno kreiranje glatkih polu-stereoskopskih 2.5D podataka. JFX200-2513EX sadrži potpuno novu tehnologiju ispisa 2.5D koja oblikuje reljefnu teksturu na bilo kojem tiskanom materijalu, premošćujući jaz između 2D i 3D aplikacija. Jednostavna 2.5D kreacija sada je dostupna svima koji koriste Mimaki RasterLink6plus RIP

 

Pouzdan neprekinut ispis

Cirkulacija tinte

Za bijelu boju implementirana je cirkulacija tinte  kroz cijevi i u spremniku tinte. Cirkulacijom sprječava se taloženje tinte i osigurava stabilan mlaz tinte. Zahvaljujući ovoj funkciji smanjuje se učestalost čišćenja mlaznica i osigurava stabilan ispis i smanjuje nastanak otpadne tinte.    

"Nozzle Check Unit" (NCU)  automatska provjera ispucavanja tinte iz  mlaznica.

"Nozzle Recovery System" (NRS) zamjena ne-funkcionalnih mlaznica funkcionalnim kad  se ne uspije otkloniti uzrok začepljenja ne-funkcionalnih mlaznica. Ove tehničke-softverske inovativne opcije osiguravaju kvalitetan ispis i smanjuju trošak nastao zbog ne-funkcionalnih mlaznica.

Poboljšana  upotrebljivost i sigurnost

    Učinkovitost rada poboljšana i pojednostavljena je dodavanjem nožnog prekidača za vakuum. Nožna pedala poboljšava učinkovitost kada korisnik nema slobodnih ruku, kao što je ispis na velikim pločama.
    Osim konvencionalne USB veze, sada je dostupna i veza preko Etherneta. To je prikladan način povezivanja prilikom spajanja jednog računala na više pisača.
    Sučelje za vanjsku stop jedinicu. Osim standardnog prekidača za zaustavljanje u nuždi, kupci mogu koristiti pisač sa sigurnosnim mjerama koje odgovaraju njihovom okruženju. Proizvod može podržavati različite sigurnosne standarde ovisno o kupcu, uključujući sigurnosnu svjetlosnu zavjesu i sigurnosnu prostirku.

Jedinica za opskrbu tintom

Boce s tintom nalaze se na prednjoj strani pisača, što olakšava i ubrzava  zamjenu tinte. Tinta je pakirana u boce od 1L. Za printer je dostupno više vrsta tinti: kruta tinta , fleksibilna.  


Jednostavno poravnavanje medija uz pomoć graničnika

Stroj je opremljen s graničnicima i skalom s pomoću kojih se medij jednostavno poravna na površini stola. Medij se poravna uz graničnika, a pozicija i dimenzije se očitaju na skali, nakon toga u programu za rasterizaciju se unesu podaci u skladu s tim.


Softver za rasterizaciju

Softver za rasterizaciju (RIP) RasterLink6.